Húsvéthoz kapcsolódva tartják az idei Bárány Napokat, melynek célja, hogy minél több étterem kínálatában szerepeljen ez a különleges és egyelőre ritkán fogyasztott húsféle. Az ország legkülönbözőbb pontjain találni olyan vendéglátóhelyeket, ahol az étlapon amúgy is szerepel bárányhúsból készült étel, azonban a tapasztalatok alapján a vendégek ritkán merik ezt kérni. Emellett országszerte több étterem fog ez alkalomból egyedi ajánlattal készülni, melyben a bárányhúsé lesz a főszerep. A programban résztvevő éttermek listáját a http://barihus.hu/a-barany-napokon-resztvevo-ettermek-2019-ben/ oldalon találják.

Akik kedvet kaptak a Bárány Napok kapcsán, hogy otthon is bárányhúsos ételt készítsenek, nem kell keresgélniük! A www.barihus.hu oldalra ellátogatva számos ínycsiklandó, otthon is elkészíthető recept várja őket, illetve bővebb információkat találhatnak mind az európai bárányhús fogyasztási trendekről, mind és a húsfajta fogyasztásának előnyeiről is.

Hiszen a bárányhús fogyasztása nemcsak finom, de egészséges is! A bárányhúsról érdemes tudni, hogy az iparilag előállítottakhoz képest magasabb minőségű élelmiszer. A legeltetésnek köszönhetően az állatok a szabadban nevelkednek, mozognak és ezáltal jobb a zsírsavösszetételük is. A legeltetés egyben a környezetre is jó hatással van, a helyben termelés és fogyasztás pedig tovább csökkenti az ártalmas környezeti hatásokat, például a szállítás minimalizálásával.

A Bárány Napokat egy spanyol-magyar multi promóciós program keretében rendezik. A két ország ágazatainak együttműködése mellett lehetőség nyílik a spanyol fejlesztések megismerésére és hasznosítására, valamint a hazai eredmények spanyol kollégák számára való átadását is lehetővé teszi.

A program legfőbb célkitűzése, hogy újra ismertté tegye a bárány- és juhhúst a fogyasztók körében. Jó ok van erre, hiszen a fogyasztásuk számos előnyös hatással bír. Egészséges, könnyen elkészíthető ételt jelent a bárányhús, amely egyszerű, de különleges fogásokként hétköznapjaink vagy ünnepi asztalaink részévé válhat.

Ezek az éttermek is tartják a Bárány napokat:

Aragvi Grúz étterem    1023 Budapest, Ürömi köz 2.
Belga Étterem és Boutique Hotel    4025 Debrecen, Piac u. 29.
Café du Boucher Belga söröző-étterem    3529 Miskolc, Görgey u. 42.
Classic Grill Szerb Étterem    6720 Szeged, Széchenyi tér 5
Deseda Kapuja    7452 Somogyaszaló, Rákóczi u. 58.
Fehértói Halászcsárda & Panzió    6728 Szeged, Budapesti út 41.
Gőry Pince és Étterem    6758 Röszke, Felszabadulás u. 198.
Hotel Pagony    4400 Nyíregyháza, Újmajori út 14-18.
Hotel Tókert Étterem    3517 Miskolc-Lillafüred,Erzsébet sétány 3.
János Étterem    1016 Budapest, Hegyalja út 23
Kemence Csárda és Szálloda    4551 Nyíregyháza, Nyíregyházi út 27.
Kistücsök Étterem    8636 Balatonszemes, Bajcsy Zs. U 25.
Kisvendéglő a Hargitához    5600 Békéscsaba, Tavasz utca 7.
Múzeumkert Vendéglő és Szállás    3980 Sátoraljaújhely, Kazinczy u. 268
Nomád Hotel & Glamping Étterem    3325 Noszvaj, Síkfőkút út 5-7.
Rákóczi Grillház Étterem    1081 Budapest, Rákóczi út. 57.
Trófea Grill Étterem Óbuda    1033 Budapest, Laktanya u. 5.
Trófea Grill Étterem Újbuda    1117 Budapest, Hauszmann Alajon utca 6/b.
Trófea Grill Étterem Zugló    1145 Budapest, Erzsébet királyné útja 5-7.
Tűzkert Étterem    8237 Tihany, Batthyány u. 15.
Vakvarjú Csónakház    1133 Budapest, Bessenyei utca 4-6.
Vénhajó Étterem    1137 Budapest, Radnóti M. u. 40.
Vígvarjú Étterem    1051 Budapest, Vigadó tér 2.
Wellness Hotel Laroba – Halásztanya    8226 Alsóörs, Füredi utca 42.
Zila Vendéglő    1105 Budapest, Gergely u. 4.