Az NN Ultrabalaton Közép-Európa leghosszabb futóversenye, amelyet egyéniben és váltóban, futva vagy biciklivel teljesíthetnek a résztvevők. Erre maximum 32 óra áll rendelkezésükre.

 Az idén először új helyről startoltak a versenyzők, a versenyközpont Balatonaligáról Balatonfüredre költözött és a végállomás is ott volt.

Módosult a verseny kiírás is, az eddigi 12 helyett idén már 13-an is indulhattak egy csapatban.

Az 1500 csapat közül szombaton hajnali 4-kor indult az első, az utolsó versenyző pedig több mint 24 órával később ért célba.  A legtöbb versenyző váltóban indult, különböző távokat vállalva. Idén is voltak azonban, akik egy maguk futották végig a távot.

Az 2007-es indulás óta összesen 481 ultrafutó teljesítette legalább egyszer a távot, és idén is több mint háromszázan vállalták egyéniben a megmérettetést.

A Balaton kerülő versenyt a hétvégén 13. alkalommal rendezték meg, s a megmérettetés jótékony célt is szolgált. A versenyzők közül sokan nem kérték vissza a vál­tó­pon­to­kon hasz­ná­lt chi­pes kar­kötő 5000 fo­rin­tos le­téti díját, helyette felajánlották három beteg gyereknek.