A pályázat célja, hogy a gyerekek kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas, és egyben veszélyes világát. Ezt megtehetik a hivatás bemutatásával, vagy egy-egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával ugyanúgy, mint bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó alkotással.

A bírálóbizottság a felmenő rendszerű pályázatra érkező műveket alkotóik kora alapján három csoportban értékeli: külön a 6-10, a 11-14, valamint a 15-18 éves gyerekek által készített munkákat. Az általános- és középiskolásoktól szabadkézi grafikát, montázst, számítógépes grafikát, mémet, vagy videót várnak, az óvodások pedig szabadkézi rajzokkal pályázhatnak.

A pályaműveket május 20-ig kell elküldeni a somogy.titkarsag@katved.gov.hu e-mail címre, vagy postai úton a Somogy Megyei Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság címére (7400 Kaposvár, Somssich P. 7.) 

A bírálóbizottság a korcsoportokon belül kategóriánként három-három alkotást díjaz, az első helyezést elért alkotások pedig automatikusan részt vesznek az országos versenyben is, amelynek első helyezettjei családjukkal balatoni nyaraláson vehetnek részt. Somogy megye legjobb alkotásait május 27-én hirdeti ki az igazgatóság, az országos eredményhirdetés június 10-én lesz.

Az az iskola, illetve óvoda, ahonnan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb iskola 2016”, illetve a „Legkreatívabb óvoda 2016” címet, emellett az intézményben tűzoltói bemutatót - füstsátorba bújást légzőkészülékkel, tálcatűz oltást, olajtűz oltást, roncsvágást - és tűzvédelmi oktatást kaphatnak a gyerekek.

Sz. É./Helyi Híradók